9 нояб. 2017 г., 10:55

Не си отива любовта... 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих
593 4 5

Не си отива още любовта!
И болката не си отива още.
Държат се здраво за ръка
в безсънните ми дни и нощи.

 

Останаха в душата ми мечтите.
Надеждите за сбъднатите вѐчери.
За утрото, дъха ми във косите,
за мигове, които ще са вечни...

 

Ще бъдем като есенна картина.
Застиналата пъстра красота,
в която (по презумпция) умира -
зеленият живот, а не сърца...

 

И нека да се свършва! Да е зима.
Замръзнали да бъдем. До напролет.
Листата сбогом с клоните си взимат
а ние ще бленуваме за Май. И полет...

 

Danny Diester 
08.11.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Любовта е единственото нещо, което ни прави щастливи....Тя не си отива, но може да се трансформира....?!
  • Много ми хареса.
  • Браво, Дани! Много е хубаво!
  • Вярата, Надеждата и Любовта поетично се преплитат в едно красиво стихотворение. Поздравления..
  • Любовта никога няма да си отиде!
Предложения
: ??:??