Преминах по-нататък,
но едва ли
ще стигна скоро живата вода!
През многото тревоги
се отвори
в душата ми
една пукнатина...
И няма как да бъда посред тези,
които подаряват светлина!
У мен е тъмно...
Хиляди въпроси
ме спъват
и...
е трудно да вървя!
Оставих твърде много зад завоя
и то все още вика
подир мен...
Обръщах се,
макар да търсех Бога!
Не съм Му дала себе си
съвсем...
© Руми Бакърджиева Все права защищены