Защо на всички им е ясно,
коя съм и къде отивам?
А аз съм многолика. Тясно,
ми е. Обичам и убивам.
И да ударя и да гушна ,
летя, творя, горя живея!
Безгласна буква и послушна,
да бъда просто не умея.
Да се подмазвам, да се крия?
Така душа не се раздава!
Лицата сто. Шизофрения?
Не знам. Обичам ви! Такава...
© Надежда Ангелова Все права защищены