НЕБЕ
Небе от облачни въздишки,
опитало меда на късните лъчи.
Небе от лъчезарни нишки
за бягството на Слънцето тъжи.
И идва Залезът във розова хламида.
Целува с устни топлата земя.
Под божествената му абсида
събужда се от дълъг сън нощта.
© Венцислав Все права защищены