Sep 6, 2008, 4:52 PM

Небе 

  Poetry
524 0 0

НЕБЕ

 

Небе от облачни въздишки,

опитало меда на късните лъчи.

Небе от лъчезарни нишки

за бягството на Слънцето тъжи.

И идва Залезът във розова хламида.

Целува с устни топлата земя.

Под божествената му абсида

събужда се от дълъг сън нощта.

 

© Венцислав All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??