9 февр. 2024 г., 10:43

Небета седем... Ще те търся там... 

  Поэзия » Философская
182 9 13

Душата си превърнала в куплети,
изплаканото пишех все през смях
и всяка дума в болката засвети –
звездица в тези нощи, що не спах.
И всички дни - назаем сякаш взети,
разпъваха ме, за какъв ли грях?
А нощем, все по другите планети,
теб търсех... затова и оживях.


И гледаха ме людете с насмешка:  
Поредна луда и познат рефрен.
Съдбата, като канара бе тежка,
но кръстът ми по мяра бе скроен.
Фиаско, после полет... Проба, грешка,
но знаех – търся тебе, а ти – мен.
Сърцето – птица, любовта – човешка,
денят – окови, а нощта ми – ден.

 

От камъните хврълени по мене
дали да вдигна кула или храм?
Къде да спра след дългото летене?
Светът за двама тесен е за сам.
Човекът знам, че за любов роден е,
но крие се зад грях, вина и срам...
А смъртен е. Къде ли ще се дене?
Небета седем... Ще те търся там...

 

 

 



 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??