16 окт. 2015 г., 20:20

Неделна Просякиня 

  Поэзия » Философская
298 0 5

Неделна Просякиня

 

Надеждата ме гледа във очите,

пред църквата протегнала ръка,

а в погледа ѝ гледат скрити

отнякъде неземните неща.

 

С тези стотинки хляб не може да си купи,

нито да нахрани своите деца,

а аз надявам се пред нея да изкупя,

насъбралата се в мен вина.

 

Ще дойде събирачът на парите

да прибере стотинките-вина

и пак отнякъде ще гледат скрито

от нас неземните неща.

 

Надеждата отново ще се върне

пред църквата, с протегната ръка

и няма гръб да ни обърнат

невидимите Божии неща.

 

botyo

 

 

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??