8 мая 2018 г., 10:22  

Неделно 

  Поэзия
477 8 20

Тъгата ми притичва по паважа.
Не ме закачай, че ми е зелено!
И цяла сутрин искам да ти кажа -
загърбвам днес болежки и проблеми.

 

Големи, малки - турям ги под камък
(в неделята и Господ си почива).
Не искам царски дрехи, нито замък,
а просто ден, във който не е сиво.

 

И облак да ми пратиш, ще го яхна
(жена съм, яхам от метла до къща),
но в порива си няма да ти махам,
че всяка блудна птица се завръща.

 

Тъгата ми притичва по паважа,
но аз летя с крилете си неделни.
Довечера те чакам на по чаша
и дружно ще посрещнем понеделник.

© Миглена Миткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??