7 авг. 2017 г., 10:28

Недостижим 

  Поэзия » Гражданская
667 0 6

От онзи мрачен ден на февруари
все с ръста ти гигантски се измерваме,
а още от посредственост се парим
и ни един не можем да последваме.

 

Но ти си толкова недостижим!
Във мен една картина се е скрила –
на кръста изоставен Божи син,
тъй както ти на грозното бесило!

 

Как може друг човек да се роди,
и той да е Исус или пък Левски?
Два колоса, оставили следи,
които са недостижими днеска.

 

Аз мисля си, че няма посред нас
ни в плът, ни в дух да се повториш,
но зная, че със кроткия си глас
все толкоз упорито ще говориш.

 

05. 08. 2017 г.
Русе

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??