Най-силната магия е на Еньовден,
когато стихнат звуците до шепот,
а птиците все още спят в гнездата си,
в потаен мрак излизат с песен самодиви
и танцуват шеметно, с разпуснати коси.
Те събличат тънките си ризи
и сладостно се къпят в росните треви.
От приказките знаете,
тe пленяват човешката душа.
Никой смъртен, жив не е останал
види ли го самодива през нощта,
но влюби ли се в него тя ,
той завинаги остава
обречен на магична сила и ...на самота!
Видях един, откраднал самодивска риза,
все още търси билката и живата вода...
Най-силната магия е на Еньовден...
© Росилина Хесапчиева Все права защищены