21.06.2019 г., 9:49 ч.

Неизживени спомени, несънувани блянове-2 

  Поезия » Свободен стих
748 8 3

Най-силната магия е на Еньовден,

когато стихнат звуците до шепот,

а птиците все още спят в гнездата си,

в потаен мрак излизат с песен самодиви

и танцуват шеметно, с разпуснати коси.

Те събличат тънките си ризи

и сладостно се къпят в росните треви.

От приказките знаете,

тe пленяват човешката душа.

Никой смъртен, жив не е останал

види ли го самодива през нощта,

но влюби ли се в него тя ,

той завинаги остава

обречен на магична сила и ...на самота!

Видях един, откраднал самодивска риза,

все още търси билката и живата вода...

 

Най-силната магия е на Еньовден...

© Росилина Хесапчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??