24 дек. 2019 г., 07:51

Нежна топлина 

  Поэзия » Другая
473 7 5

Изгря в небето Ярката звезда.
Видяха я царе, овчари, влъхви.
Проплака Бог и с тяло, и с душа
и чуха го неверници и мъртви.


С такава милост, вечност или две,
Пророчеството проси за земята
очи големи, жадни на дете,
които да дарят любов и правда.


Дали познават земните души
онази мекота на светлината,
която топли без да изгори
и само вяра иска за отплата?!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??