13 окт. 2013 г., 13:53

Нека бъда твоята зима 

  Поэзия » Любовная
428 0 2

Надеждата в пролетните пъпки,

неразпукнати очаквания есенни,

а лятото със своите си постъпки –

екзалтира настроения смесени.

 

Пролетта била със сънливо лице,

лятната свобода да не ти я взимам,

ще дочака пожълтялото ми сърце

да бъде твоята кристална зима.

 

И птиците с последната си песен

пеят за старостта и на тази година,

щом няма да съм в жълтата ти есен –

нека бъда твоята побеляла зима.

 

Есента може нарочно да се бави,

но зимата винаги е била неизбежна –

листопадът не трябва да забрави,

че най-отгоре е покривката снежна.

 

Надежда винаги трябва да има!...

ето защо – нека бъдем нечия зима!

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Есента може нарочно да се бави,
    но зимата винаги е била неизбежна

    Много си прав за всичко, да знаеш!И желанието ти е много смислено!Поздрав!
Предложения
: ??:??