Главица лук обелих вкъщи.
Палтото ù свалих на стола.
Тя взе да се люти и мръщи -
остана си по камизола.
След туй сълзици едри рони
за братята си от тигана.
Със ножчето безспир се гони,
ала накрая то я хвана.
Немирна лукова главица!
В бульона важно, гордо крачи,
подобно някаква кралица.
И мен накара да заплача.
© Лилия Кашукеева Все права защищены