Не зная защо ме четете...
Отвътре в мен всичко е лед.
Държите ме вие в ръцете -
един непонятен поет.
И всичко, което го пиша -
ще го прочетете сега.
Тук има сълзи. И въздишки.
А има и смърт. И тъга.
Ние сякаш сме взвод - от войници.
И вкарвам патрон във цевта.
Да, ние се бихме - с убийци...
Но нас, нас ни взима нощта.
Не е всичко забравено, старо.
Във вас леденее кръвта.
Но стрелям - отново преварвам
куршума горещ - на смъртта.
Не ви пея песен за сбогом.
Но идва последният час.
И ето - във адския огън
аз пак ще воювам за вас.
Не ще да дочакам момиче
да каже прощални слова...
И аз съм се влюбвал, обичал.
Но не е от значение това.
Накрая и аз ще си ида...
Но няма да чуете стон.
И има във моя пълнител
останал единствен патрон.
© Стефан Янев Все права защищены