20 мая 2023 г., 11:59

Необяснимо 

  Поэзия
289 3 2

 

Не мога да повярвам, че летя.
Крилете ми въобще не ми убиват.
Започвам много рано сутринта,
а маховете до Луна не спират. 

 

Гледам как света пълзи под мен.
Размахът ми неистово ги плаши.
Какъв ще бъде утрешният ден?
Делителен въпрос на ваши, наши.... 

 

А аз кръжа обсебен от мечти.
Зъбите ми, се клатят от провали,
но винаги повтарям си: Лети!!!...
Да спра летежа?...Никога!... Едва ли!... 

 

И въпреки различни висоти,
летя уверен, гоня се с безкрая.
Повтарям си : Не падай, а лети!...
Защо не ходя ли? Не ща да зная! 

 

Не съм самичък. Пълно е с народ.
Всички на крилете се крепиме.
Необясним е нашият живот
и свобода е неговото име! 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Видях те, в съседния коридор съм. Зъбите отдолу да ги събират и да мислят, че са лунни камъчета. Лети, лети!
    Много ми хареса стихотворението.
  • Много ми хареса, Вал! Не спирай да летиш!
Предложения
: ??:??