14 янв. 2007 г., 22:34

Неприличен сън 

  Поэзия
685 0 7
Доживях да те мразя,
доживях да те обичам.
Уморих се да пазя
благоразумно приличие.

Докога ще се вмъкваш
като крадец във съня ми,
ще пристъпваш на пръсти
колеблив и навъсен?

Най-накрая ще взема
да отворя вратата,
ще те пусна да влезеш
в любовта непозната.

И какво ли да губя - 
вече дадох ти всичко.
Влизай, без да ме будиш
във съня неприличен.

Може би не те мразя,
но дали те обичам?
Уморих се да пазя
благоразумно приличие. 

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??