Всяка става на спомена артритно поскръцва.
Всяка дума предишна днес е кожа и кости -
монахини, изпити от забравена църква,
без миряните - ние да им ходим на гости.
Тази наша история "платено-непито"
при мулатката само на Гоген се сънува.
Под краката ù столчето аз - няма да ритна,
ти - не знаеш саванът ù с какво се купува.
Тя е стара и синя, тя е нещо назаем
и по птичи е пръснала трохи по живота.
Просто - трънче в сърцето. Пък макар да го знаем -
по подминати порти и наум не се хлопа.
14.12.2010
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены
липс ъф ейнджълс - здравей!
седем - удивителни са ковентарите ти! - като произведения на изкуството са, като една цяла друга вселена...и пораждат у мен желанието да поразсъждавам и аз в някой следващ стих по тях...хубаво е, че те има!