Дойдох, видях и тръгнах -
колко хубаво това звучи!
Нагледах се на болки и вражди,
сто пъти ми предлагаха лъжи!
Сега е времето да се оттегля!
- Не ме боли, не чувствам нищо,
колко странно е да нямаш нищо,
когато в нищото е всичко!
Нагълтваш се с шишенце, две...
И ето... вече всичко свърши!
Сбогом казваш на спомените,
проблясващи в миг от възвишение!
Въздигаш се над себе си и виждаш -
колко грешки правил си преди,
не знаеш вече ти къде отиваш!
Остава спомен и угаснали мечти!
© Дива Самодива Все права защищены
Поздрав за идеята и стиха!!!!