4 июн. 2020 г., 08:01

Нестинарско 

  Поэзия
554 3 1

Нощта на 3 срещу 4 юни е магична - това е нощта на Свети Константин и Елена по стар стил ... на нестинарите и на танците върху жарава..

 

 Жаравата е необязден кон

  и мята грива - огнени езици

 А огънят е днес несбъднат дом,

 за хора по-свободни и от птици.

 

Със ясен глас иконата говори.

Тя има име, минало, сърце.

Следи безмълвно Господ Бог отгоре,

как тя живее в нечии ръце.

 

Как ненаситно въглените ближат

нозете, полетели в тъмен транс.

Духът ликува, сляп за всички грижи

и дава му Всемирът сетен шанс.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудесно е! Нестинарството наистина е магия...
Предложения
: ??:??