Нощта на 3 срещу 4 юни е магична - това е нощта на Свети Константин и Елена по стар стил ... на нестинарите и на танците върху жарава..
Жаравата е необязден кон
и мята грива - огнени езици
А огънят е днес несбъднат дом,
за хора по-свободни и от птици.
Със ясен глас иконата говори.
Тя има име, минало, сърце.
Следи безмълвно Господ Бог отгоре,
как тя живее в нечии ръце.
Как ненаситно въглените ближат
нозете, полетели в тъмен транс.
Духът ликува, сляп за всички грижи
и дава му Всемирът сетен шанс.
© Нина Чилиянска Всички права запазени