5 июл. 2014 г., 16:46

Неугасващи стихове 

  Поэзия » Другая
490 0 8

Последният ти стих не е угаснал,
ще има много, много след това,
в които със наслада ще подреждаш

красиви пепепудени слова.
Болките нагарчащи напъхай
в казана адов. Нека изгорят.
А всяка люта рана излекувай
с отварата със цветен аромат,
от билета... събрани във полето,
поливани със пролетна роса
обагрени от слънцето, което
живително превръща в чудеса.
И този еликсир с любов приготвен
на хората със радост поднеси.
Душите им, като с магийна клетва,
от черните нагари изчисти.
Така свещта отново ще припламне,
(намерила е смисъл да гори).
А пламъчето - Божие дихание
отключва и... залостени врати.



© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??