2 окт. 2019 г., 12:24

Невеста 

  Поэзия
298 1 0

Непроследима – следата ти скромна.

Неотворената врата зее. Чака.

Изгасена цигара. Кръгчета спомен.

Недопушено зрее облак. Заплаках.

 

Ще зарина дъжда си в бяла пепел.

Ще си изпиша очи и тънки вежди.

И от допира, по мен не полепнал,

ще си извая стени от тиха нежност.

 

Но с взор помътнял – не ми отвръщай.

С тоста венчален след пир – не бързай.

Чужда невеста съм. В сън, който се връща,

щом към друга го пусна с юлар развързан.

 

 

26.09.2019

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??