На кръстопът черен
блести паричка,
като жълтичка.
Мисля - някой казват -
"вземи я, на късмет е",
други - "не пипай,
зло в нея крий се."
Поверия - суеверия,
страх от магия,
може някой със зла
мисъл да я кодирал!
Подминавам и мисля -
кой ли ще проклина часа,
в който я зърнал!
Дано не е близък!
Малък светът е,
малки хора живеят
и ръсят злоба.
Глобяват щастие, любов и сполука.
Поуката - нищо чуждо не вземай!!!
© Василка Ябанджиева Все права защищены