Мога да те последвам навсякъде -
да изкача планина
или да се спусна по урва,
без да мисля за пътя назад.
Мога да съм леко вятърничава -
да се смея без повод
или да разплаквам очите ти
с ненужно жестоки истини.
Мога да бъда будната ти съвест
и твой най-строг съдник,
или пък дяволът,
който те изкушава.
Мога да прекрача всяка граница,
да наруша закони
и да нося алена буква
на гърдите си вместо тебе.
Мога да те загубя в гъмжилото
и пак да те намеря
само по сянка от погледа
и долавяйки пулса ти.
Мога да робувам на прищевките ти
или да ти помогна
да пребориш страховете си
и да покръстиш суеверията.
Мога да те последвам навсякъде
без ненужни въпроси -
на сляпо и на доверие.
Ако за теб е достатъчно,
нищо друго няма значение.
© Валентина Драгнева Все права защищены
не съм в паралела. не познавам "текста" и "сюжета". и това за мен
"е достатъчно,
нищо друго няма значение."
С.