20 февр. 2014 г., 13:51

Нито е Хензел, нито е Гретел 

  Поэзия
451 0 7

Такава глупава история,

та чак ме хваща срам, че ми се случи.

И не изчезва като хората,

а следва ме по-вярна и от куче.

 

Преструвах се на сляпа, на перде,

преструвах се на твърда като камък.

Но тя реши, че ще ми е дете

и край - отърване от нея няма.

 

И ето как – плета й плитките.

Къде ще ходя – панделки й връзвам.

А тя мълчи си любопитството

и гледа как край нея вечно зъзна.

 

Такава глупава история,

но знае пътя – все при мен се връща.

От пущинака, вкопчил корени,

и нощем може да се върне в къщи.

 

Прегръща ме и, с предани очи,

в умисленото ми лице наднича.

И хубаво, поне, че си мълчи,

а не разказва колко те обичах.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??