8 нояб. 2017 г., 19:44

Ноември 

  Поэзия
764 0 3

Навън е студено,
но слънце грее,
от студа прогонено,
птичка не пее.

 

Самотно е, влажно е,
децата не играят вън.
Зимата крачи важно,
вече се чува първият звън.

 

Ноември дойде,
тъжна песен запя,
разтворил широко ръце,
смехът във въздуха замря.

 

Ноември без теб е студен,
в нощта стоя сама,
животът днес е труден,
целият ще мине в борба. 

 

Отново е Ноември,
за пореден път,
след това Декември,
ще посипе сняг.

© Диана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??