20 нояб. 2014 г., 18:28  

Ноември 

  Поэзия » Пейзажная
300 0 0

Зелен килим,

покрит с окапали,

умиращи листа,

земята стеле.

Стене голото дърво в самота.

Само гарга грачи.

 Грабна шапката си есента,

избяга, отстъпи мястото на своята сестра.

Идва зимата. Ноември е.

Дъжд  ръми,

превръща се в снежинки.

Измити улици  блестят,

лакомо поглъщат

танцуващите балеринки.

 

Балет  на снежна сцена.

Бяла красота родината обгръща.

Бяла тишина в мен настъпва

до идването на пролетта.

© Василка Ябанджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??