14 февр. 2012 г., 20:06

Ноември 

  Поэзия
712 0 2

 

 

За мене вечно е ноември

и тихо капят жълтите листа,

а клоните, сами, оголени

забиват се в ничия душа.

 

През ноември се предадох,

крилата летежни отрязах.

Отскубнах перата, прибрах ги...

"И без крила мога" си казах.

 

През ноември никой не лети,

а за мен остава вечна есен

и не спира да боли за онзи, 

който съчини ми песен.

 

А той отдавна си отиде,

за сбогом не помаха дори.

Прекърши крилата и тръгна.

Защо хората са все сами?

За него жертвах полета,

птичата, свободна песен.

И станах човек, но защо?

За да бъде винаги есен...

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??