24 нояб. 2021 г., 08:40

Ноември приспивно шепти 

  Поэзия
303 0 5

Ноември ми шепти със нежни думи,

че всъщност не е толкова суров.

Макар неспиращ клоните да брули,

дърветата немеят, само зов

се чува нейде, там в далечината,

зад хълмовете във мъглив воал.

А туй що стене, сякаш е земята –

какъв бе този таен ритуал?

Тя знае, идва трудно – идва зима,

ще бъде в плен на ледения мраз.

Ще бъде окована, без да има

на слънцето усмивката в захлас.

Да можех да те стопля, бих го сторил,

да можех да те пазя, бих стоял.

Недей тъгува, а заспи в умора,

напролет те очаквам с цветен бал!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??