6 мая 2007 г., 00:40

НОЩ В ПУСТИНЯТА 

  Поэзия
752 0 5
 

Търкулнат пъпеш - слънцето потъна

зад дюните по Божията длан

и вятър  над огньовете  разпъна

продупчения от искри саван.


Лениво  диша нощната пустиня,

бездушна към ламтежи и беди.

И в лунната ми сянка плъзва синя

змия

под нажежените звезди...


Смирение сърцето не научи.

Духът все на миражи се осланя...

И като хилаво пустинно куче  

се лута, изоставен от кервана                                   


на рухнали копнежи и заблуди

под никела на пагубни лъчи -

и вълчите му спомени се будят,

и светят в мрака с жълти


зли очи.

© Забраван Забраванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??