16 июл. 2010 г., 20:09

Нощно къпане 

  Поэзия » Пейзажная
807 0 5

 

 

На плажа бързо пясъкът полепва

по босите нозе и студенее...

Среднощен бриз в косите ни потрепва

и ритъм  тих отнякъде се лее...

 

Морето тихо, тихо приближава

с вълните си – и сякаш ни говори...

И дрехите на пясъка остават –

единствен знак, че тука има хора...

 

Посреща ни с водата си-коприна

среднощното море  и в полумрака          

не помним колко време е изминало...

Не искаме и никой да ни чака...

 

Небето със морето се е сляло

и скоро там ще се роди зората...

Но времето за нас сега е спряло!

Блажена нощ се стича по телата...

 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??