31 мар. 2010 г., 20:06

Нострадамус 

  Поэзия » Другая
507 0 1

В галоп неспирен, сред моторен вой,

по улиците, чаткайки с копита,

дъждът препусна. И удави той

в крайпътни локви вечерта сърдита.

 

Нощта прегръща бавно равнината,

разпуска черни, ледени къдрици.

Но бурно се понася над земята

развихрен вятър. В тъмна върволица

 

надвисват тежки облаци отгоре.

Подгонени от страшната стихия

се блъскат с тътен, мятат се в агония,

тревожно съскат с огнени езици...

 

Човекът е безпомощен да спре

стихията на бедстващото време.

И вехтото пророческо небе

с невярващите влиза пак в полемика.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Видях стихията, приятелю!
    Наистина е по-силна от нас...може би...
    Поздравления!
Предложения
: ??:??