Пред пианото, вперила пръсти,
свирих ноти за теб.
В стаята тиха бяхме -
аз, ти и лунният сонет.
Като фойерверк над града
се разлива музиката от ръцете ни.
От прозореца пригласят ни чучулиги.
Кратко вълшебство и орлови криле.
Капка по капка песните пиех,
на тебе, любими, глътка дарих,
за да литнем двама в простора,
като вплели крила два гълъба бели.
© Светлана Талева Все права защищены
Поздрав!