Ликуват шепа мюсюлмани,
на фона на световен срам,
че само пепел ще остане
от храмът с име Нотр Дам.
Светът очакваше камбани
да зазвънят във този храм,
но огън зъл, успя да хване
в прегръдката си Нотр Дам.
Историята стене в огън.
До днес пожар такъв не знам.
Икони в пламъци се молят
във чезнещият Нотр Дам.
Юда, днес е със банкнота.
Разхожда се насам-натам.
Явява ни се във живота,
яви се и във Нотр Дам.
Пилат, ръце отново мие
и подсушава си ги сам,
вилнее огънят стихия
и заличава Нотр Дам.
© Валентин Йорданов Все права защищены