21.04.2019 г., 9:24 ч.

Нотр Дам 

  Поезия
438 0 1

Ликуват шепа мюсюлмани,

на фона на световен срам,

че само пепел ще остане

от храмът с име Нотр Дам.

 

Светът очакваше камбани

да зазвънят във този храм,

но огън зъл, успя да хване

в прегръдката си Нотр Дам.

 

Историята стене в огън.

До днес пожар такъв не знам.

Икони в пламъци се молят

във чезнещият Нотр Дам.

 

Юда, днес е със банкнота.

Разхожда се насам-натам.

Явява ни се във живота,

яви се и във Нотр Дам.

 

Пилат, ръце отново мие

и подсушава си ги сам,

вилнее огънят стихия

и заличава Нотр Дам. 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова хубаво посвещение на събитието,Валентине,бих казала най-хубавото....Болка,гняв,възмущение!....Браво!И моята позиция е такава....
Предложения
: ??:??