В шепите си малки сняг събирам,
а дъхът ми спира от тази тиха красота,
с която природата край мен лудува
и се стели снежно към побелялата земя.
Пред погледа ми смаян и света танцува,
над комините заводски спуска се мъгла,
предколедни звънчета сякаш чувам -
май добрият старец шета над града.
Снежно ми е, но не е студено,
в мен разлива се онази топлина,
с която искам вечно да добрувам
и новата година да ви честитя.
© Нанита Все права защищены