30 дек. 2013 г., 13:20

Новогодишно, за любовта! 

  Поэзия » Любовная
848 2 11

Тази нощ в сърцето ми преливай,

като извор, който не пресъхва.
Глътките ми щастие отпивай,
та дъхът ми тебе да въздъхва.


Смях ми дай. Задълго да се смея.
Паметта ми обърни в забрава.
Песен ми бъди - да те попея
през искри от пукаща жарава.


Вярно те заричам! Да те има!
Само с теб съдбата е честита.
Бяла си, подобно снежна зима,
но и чудо, скрито в къшей пита.


Топла си, завивка и постеля.
Нежна си, сълзица съкровена.
Свята си, изречена повеля.
Прошка си, едничка опростена.


В празника на лумналите свещи,
щом светът в минута се разтриса -
нека не с пари и скъпи вещи,
но със тебе Бог да ме ориса.


(Търсач на бисери)

© Ясен Ведрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??