28 мая 2012 г., 10:54

Нужен монолог 

  Поэзия » Философская
538 0 1

Нужен монолог

 

Оглеждаме отново вяло

гримирания си фасон

в любимото ни огледало

и пак не виждаме резон:

да променим нагласи стари,

да се замислим за обрат,

да сложим кръст на аватари,

създали този маскарад,

да поговорим откровено

с лицето, в профил и анфас,

да го запитаме смирено:

„Наистина ли ти си аз?”,

да ревизираме живота

и, между всеки коментар,

на идиота във стъклото

да плясваме един шамар!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ха-ха, да, мислех да цитирам горе-долу същата част, но са ме изпреварили.
Предложения
: ??:??