И град,
а в него блок,
а в блока
мъж, жена
дете и куче...
И бяха те щастливи,
жена и мъж,
дете и куче...
Години минаха...
Детето отлетя...
Жената тръгна по чужбина...
И само блок
И мъж и куче...
Мъжът реши
пред блока
кучето да хвърли...
А то не знаеше...
пред блока...
Дойдоха уличните кучета
Нахапаха го...
Накърви....
На сутринта чистачът...
го намери...
То гледаше с едното си око...
Към блока
където имаше
И мъж, жена
дете и куче
И истинска любов....
© Хари Спасов Все права защищены