16 янв. 2008 г., 08:56

Няколко съвършени истини 

  Поэзия » Другая
588 0 3
В собтсвената си измама затъваме,
по калния си път се препъваме,
и живеем без да осъзнаваме
как навътре в мрака пропадаме.

На лоши навици се подчиняваме,
с егоизъм близки нараняваме,
тъпчем другите... и за какво
ставаме лоши, без да има защо?

До нищо хубаво не стигаме,
с нечестност целите постигаме,
че вече сме безлични не ще разберем,
и с безличността ще си умрем...

Думите не ще си върнем назад
и не ще настъпи по-хубав обрат,
от този, който ни очаква - да живеем,
само, за да оцелеем...

А къде отиде самото изживяване,
на живота най-чисто наслаждаване?
Сурова е съдбата, затова ли сме такива -
и тази участ за нас е приемлива?!

15.01.2008

© Нина Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И повече музика,повече музика слушаиКато ме подхванат "мрачните "аз така правяИначе си много права,така седят нещата за съжаление...
  • Винаги трябва да оставаме
    вратите широко отворени
    за добротата и красотата...те ще спасят света.
    с обич, Нина. прекрасен стих.
  • Истински размисли за живота.Имаме нужда от това!Поздрав от мен за усмихнат ден!
Предложения
: ??:??