Объркват ме повърхностните щрихи,
с които днес рисуват дълбини.
Не ярък устрем, само стъпки тихи
и не по пътя, някъде встрани.
Красиви маски, скриващи безличност
в клиширани и болни светове
на хора, обладани от себичност.
И не животни, те са зверове.
© Петя Косева Все права защищены