11 февр. 2020 г., 12:19

Няма как 

  Поэзия » Другая
446 0 1


Няма как да напиша нещо, което не съм видяла.
Две камъчета се търкулнаха в реката и тя не мръдна –
остана цяла.
След това върбата разпусна си косите. Поиска и се огледа.
Две камъчета –  й очите. Засмя се и си сложи фиба.
Флиртуваха листата и знаеха, че единствено луната може
и пази тайна.
И всеки бряг си има име, където утрото му носи светлината.
И само вечер се докосват отвъд реката – единствено чрез
тъмнината.
Последното стъпало е първо и първото – последно.
Небето се оглежда в очи и чак тогава започва да вали,
вали.


11.02.2020г

© Тодорка Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??