10 апр. 2024 г., 14:58

Нямах време за другото Сбогом 

  Поэзия
100 1 3

НЯМАХ ВРЕМЕ ЗА ДРУГОТО СБОГОМ

 

Щом си тръгна, ще знам, че е време

да разкажа каквото научих.

Всяка болка познавам и тремор

на бедняк, и на бродещо куче,

тишина – благодатна и бяла,

ослепял от дъгата жасмин,

спойката между разум и тяло

до горчивия въздих – Амин!

Ще помахам за сбогом на всички –

за когото това е значимо.

До последно твърдя, че обичах –

всеотдайно и непоправимо.

Тъжен свят, знам, че вярно ти служих,

и докрая раздавах надежда –

но когато се чувствам ненужна,

моят избор до малко се свежда –

да оставя стиха недописан

и с кървящи от изгрева рими.

Друг, навярно на обич орисан,

ще превърже словата раними.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??