4 апр. 2015 г., 02:03

О, пролет! 

  Поэзия » Другая
346 0 2

Дойде при мене ненадейно,

облъхна ме като южняк,

с усмивка слънчева ме грейна

и в мен стопи и мраз, и мрак!

 

Облъхна ме като южняк,

разпукна ми сърцето зимно,

погледна в мене с поглед благ

и с обич весело ми кимна!

 

С усмивка слънчева ме грейна

и с изумителни очи!

О, пролет звездна, чудодейна,

към себе си ни привлечи

 

и в нас стопявай мраз и мрак,

където и да се спотайват! -

Пред теб душите се разкайват,

пречистват се и се извайват,

и търсят в теб и път, и бряг!...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, stoyna (Стойна Димова)!

    Радвам си се
    и на „две-то“!
    На оценките -
    „джуджето“!

    !
  • Хареса ми новото ти стихо! поздравления
    и весела Цветница!
Предложения
: ??:??