19 дек. 2008 г., 15:33

Обещах светлина 

  Поэзия
488 0 9

 

Обещах светлина

на душата си.

Ето -

на разходка я водя

в планината,

където

да отпива

на глътки

живот

от недрата

на мига,

любовта,

вечността,

чистотата...

Обещах й

да диша,

да усеща,

да бъде

и да вижда

дълбоко

и ясно -

до дъно

сътвореното

с обич

за нея;

да знае,

за да иска,

да помни,

дори да мечтае...

 

Обещах на душата си

много надежда

преди Коледа -

виж я -

чак щастлива

изглежда!...

 

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??