Обич
Срещнали се две деца
и изгряла любовта.
Тя била тяхната сила,
техния смисъл в живота.
Приятелството светло
продължило то навеки.
Живеели те със мисълта,
че животът е игра.
Но минали години
и те разбрали,
че животът не е игра,
а съвкупност от решения.
Годините минават,
а те остават неразделни -
две деца с усмивки светли
и с души като на феи.
Тяхната приятелска обич
превърна се от една игра
в най-прекрасната обич на света -
обичта на две пораснали деца.
© Станимира Гарванова Все права защищены