Вината ми, толкоз голяма,
опряна на твоето сърце...
Вината, която измисли,
и нека да страдаме двама!
За тебе - написах поеми,
които крепят ме в деня.
Пред тебе стоях на колене.
Да моля за прошка - коя?
За тебе - душата ми плаче.
Невинна си тръгвам в нощта.
Не виждаш ли - белег остана
от тази незнайна вина!
За тебе - проплаквам в съня си.
В зората се будя с тъга.
А мога ли, как да забравя?
Останах самичка, сама.
Вината, която измисли,
опряна на твоето сърце.
Оставям я само за тебе.
Защото тя няма лице!
Несретна ще тичам в полята,
да моля за прошка - коя?
Ще ти простя за ,,вината,,
Преди да съм свела глава!!!
© Мария Николова Все права защищены