26 сент. 2010 г., 15:49

Обичай ме 

  Поэзия
582 0 1

Не ме обичай - аз съм наказание!
Защо съм ти - измислена илюзия?

Докосвания, носещи страдания.
Към мъки нечовешки съм прелюдия.

 

Не ме прегръщай - пламък съм - изгарям те.
Целунеш ли ме - вливам ти отрова.
В сърцето порти адови отварят се.
Ще те боли от мен отново и отново.

 

Не пожелавай ме - рисунка съм на пясъка.
Неистинска съм - мамеща химера.
Отмива ме морето с бурни тласъци.
Във мен реалността не ще намериш.

 

Обичай ме, по дяволите - дишам с теб.
Да лъжа себе си, сърцето си - не мога.
Каквато и да съм - не съм парче от лед.
Не ме оставяй - ти си моят огън.

 

© Люба Георева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??