9 нояб. 2007 г., 17:40

Обичам те като билет за кино 

  Поэзия » Любовная
1007 1 4

Обичам те като билет за кино.

Ти си любимия ми филм.

Екранът ти е бутилката с вино;

Лентата ти – на романтика триумф!

Ревнувам те от всички други в салона,

в тебе вперили очи. А моите собствени

не мога да отделям без остро

и дълбоко да ме заболи.

Разказваш ми история позната.

История с известен край.

И някак си набързо изживяна

в няколкото седмици на Май...

Става ми тъжно... някак носталогично.

Заради стари времена -

полузабравена емоция.

А публиката оценява те критично,

билетите ти взела, заради промоция.

С аплодисменти свършва вечерта ни.

Утре ще дойда да те гледам пак.

Очите ми отново да разлееш;

да ме прегърнеш в тихия антракт.

© Джули Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??